Odbojkarska zveza Slovenije
 
OZS/Kolektiff Images

ZNAN RAZPORED OLIMPIJSKIH KVALIFIKACIJ

Mednarodna odbojkarska zveza je objavila razpored kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah. Slovenke uvodoma proti gostiteljicam Poljakinjam, Slovencem bo pripadla otvoritvena tekma, na kateri se bodo v Tokiu srečali s Tunizijo.

Preberi več
FIVB

ZNAN SISTEM KVALIFIKACIJ ZA PARIZ 2024

Svetovna odbojkarska zveza je sporočila, kakšen bo sistem kvalifikacij za odbojko in odbojko na mivki za uvrstitev na olimpijske igre v Parizu. Za olimpijsko vozovnico se bodo potegovali tudi slovenski odbojkarji in odbojkarice.

Preberi več
CEV

SLOVENCI OSTALI BREZ NASTOPA V TOKIU

Slovenski odbojkarji in odbojkarice na mivki ne bodo nastopili na olimpijskih igrah v Tokiu. V finalu kvalifikacij, ki jih gosti Haag, je bila tako za moško kot za žensko reprezentanco Slovenije usodna izbrana vrsta Avstrije.

Preberi več
CEV

ODBOJKARJI NA MIVKI ODPOTOVALI V HAAG

Slovenska izbrana vrsta v odbojki na mivki je danes odpotovala v Haag, kjer se bo jutri začel finale kvalifikacij za olimpijske igre v Tokiu. Na Nizozemskem se bo v boj za preostalo vozovnico za Japonsko podalo po 16 reprezentanc v ženski in moški konkurenci.

Preberi več
CEV

V BOJU ZA TOKIO NAJPREJ PROTI AVSTRIJI

Na Nizozemskem je potekal žreb finala kvalifikacij za olimpijske igre v odbojki na mivki, ki bodo v Haagu potekale od 23. do 26. junija. V boj za olimpijsko vozovnico se bo podalo 32 reprezentanc, tudi slovenska.

Preberi več
CEV

TRETJE MESTO ZA MOšKO REPREZENTANCO V TURčIJI

Odbojkarji na mivki so v Izmirju v Turčiji uspešno zaključili nastope na turnirju 2. kroga kvalifikacij za olimpijske igre. Zadnji dan tekmovanja je moška reprezentanca zmagala na dvoboju za tretje mesto. Že včeraj je 5. mesto osvojila ženska izbrana vrsta.

Preberi več
OZS

ODBOJKARJI NA MIVKI NAPREDOVALI V TRETJI KROG

Slovenski odbojkarji na mivki so napredovali v tretji krog kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu. V dopoldanskih obračunih v Izmirju so si fantje zagotovili nastop v polfinalu, kar pomeni, da so uvrščeni na turnir v Haag, kjer bodo nastopila tudi slovenska dekleta.

Preberi več
CEV

DEKLETA ZA 5. MESTO, FANTJE V ČETRTFINALU

Slovenska ženska reprezentanca v odbojki na mivki se bo v Izmirju v Turčiji v drugem krogu kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu borila za peto mesto, ki še prinaša uvrstitev v naslednji krog. Fantje so turnir začeli z zmago nad Italijo in porazom proti Latviji.

Preberi več
CEV

SLOVENKE ZA UVOD VKNJIžILE PORAZ IN ZMAGO

Slovenska ženska reprezentanca v odbojki na mivki je kvalifikacije za olimpijske igre v Tokiu začela s porazom proti favorizirani Finski. V drugem obračunu na turnirju v Izmirju v Turčiji pa so bila naša dekleta boljša od reprezentance Srbije. Jutri začenjajo tudi odbojkarji.

Preberi več
Aleš Oblak

SLOVENSKI ODBOJKARJI NA MIVKI žELIJO V FINALE

Slovenska reprezentanca v odbojki na mivki v zasedbi Tjaša Kotnik, Tajda Lovšin, Nina Lovšin in Špela Morgan ter Danijel Pokeršnik, Črtomir Bošnjak, Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik v torek potuje v Izmir, kjer jo čaka nastop v drugem krogu kvalifikacij za olimpijske igre.

Preberi več