Odbojkarska zveza Slovenije
 
VolleyballWorld

KöK V KOREJI Z ODLIKO ZAčEL PRVENSTVO

Slovenski reprezentanti s svojimi klubi počasi začenjajo z nastopi v ligaških tekmovanjih. V sezoni 2023/24 jih bomo spremljali v Italiji, Grčiji, Nemčiji, Franciji, Romuniji in na Poljskem ter na Japonskem, Kitajskem in v Južni Koreji, kjer se je že dokazal Matej Kök.

Preberi več
VolleyballWorld/NEVoBo

V TUJIH PRVENSTVIH VRSTA REPREZENTANTOV

Slovenski odbojkarski reprezentanti in reprezentantke se bodo v sezoni 2023/24 dokazovali tako v tujih prvenstvih po vsej Evropi in v Aziji kot tudi v Sportklub prvi odbojkarski ligi, pred fanti in dekleti pa so naporne in dolge sezone.

Preberi več
VolleyballWorld

SLOVENCI BREZ URNAUTA NISO BILI KOS ZDA

Slovenski odbojkarji so na peti tekmi kvalifikacij za olimpijske igre doživeli prvi poraz. S 3:1 (18, -21, 20, 18) so morali priznati premoč drugi reprezentanci sveta, ZDA. V soboto naše fante čaka pomemben obračun z Japonsko.

Preberi več
VolleyballWorld

SLOVENSKI ODBOJKARJI VKNJIžILI čETRTO ZMAGO

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na četrti tekmi kvalifikacij za olimpijske igre v Tokiu vknjižila še četrto zmago. Naša izbrana vrsta je bila s 3:1 (-23, 22, 17, 14) prepričljivejša od Egipta. Naslednji tekmeci bodo Američani.

Preberi več
VolleyballWorld

SLOVENCI V TOKIU ODPRAVILI TUDI FINCE

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na kvalifikacijah za olimpijske igre, ki jih gosti Tokio, vknjižila še tretjo zaporedno zmago. Naši fantje, ki jih že jutri čaka obračun z Egiptom, so bili s 3:1 (19, -18, 20, 18) boljši od Fincev.

Preberi več
VolleyballWorld

SLOVENCI V TOKIU žE DO DRUGE ZMAGE

Slovenska moška reprezentanca se je na drugi tekmi kvalifikacij za olimpijske igre, ki jih gosti Tokio, veselila druge zmage. Naši fantje so bili s 3:0 (26, 28, 22) boljši od neugodnih Turkov. Na vrsti je dan počitka, naslednji tekmeci Slovencev pa bodo Finci.

Preberi več
Kacper Kirklewski

SLOVENKE NAPREDOVALE ZA šTIRI MESTA

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na svetovni jakostni lestvici pod okriljem Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB) napredovala na 24. mesto. Ob Slovenkah sta največji skok v razvrstitvi zabeležila še Portoriko in Dominikanska republika.

Preberi več
Piotr Sumara/Polska Siatkowka

SLOVENKE KVALIFIKACIJE ZAKLJUčILE Z ZMAGO

Slovenske odbojkarice so kvalifikacije za olimpijske igre zaključile s prepričljivo zmago s 3:0 (13, 20, 23) nad Južno Korejo in šestim mestom v skupini C, obenem pa tudi s pomembnimi novimi točkami na svetovni lestvici.

Preberi več
Kacper Kirklewski/Piotr Sumara/Polska Siatkowka

SLOVENSKE ODBOJKARICE DO ZGODOVINSKE ZMAGE

Slovenske odbojkarice so si v kvalifikacijah za olimpijske igre priigrale prvo, zgodovinsko, zmago! V Lodžu na Poljskem so po hudem boju s 3:2 (17, -19, -24, 18, 11) slavile nad Kolumbijo. Zadnjo tekmo kvalifikacij bodo naša dekleta igrala v nedeljo proti Južni Koreji.

Preberi več
VolleyballWorld

SLOVENSKE ODBOJKARICE NISO BILE KOS TAJKAM

Slovenske odbojkarice so morale na peti tekmi kvalifikacij za olimpijske igre v Lodžu priznati premoč trinajsti reprezentanci sveta Tajski. Tekmice so bile boljše s 3:0 (21, 23, 18). Nov obračun naša dekleta čaka v soboto proti Kolumbiji.

Preberi več