Odbojkarska zveza Slovenije
 
Aleš Oblak

OBE ŠEMPETRSKI EKIPI Z ISTIM POKROVITELJEM

Čeprav je tudi v Šempetru v Savinjski dolini v teh dneh pri ljubiteljih športa v ospredju svetovno nogometno prvenstvo v Rusiji, v tamkajšnjem odbojkarskem klubu, ne sedijo križem rok.

Preberi več
MOK Krka

MLADINSKA REPREZENTANTA V MARIBORU

V odbojkarskem klubu Maribor se sestavljajo še zadnje kocke za sezono 2018/2019. Ekipa, ki je pred dnevi odigrala še zadnjo prijateljsko tekmo v sezoni 2017/18, in sicer proti mladinski reprezentanci Irana, je odšla na zaslužen počitek. A to ne pomeni, da v klubu počivajo.

Preberi več
VC Portorož

V PORTOROŽU PRVENSTVO DO 14 LET

V Portorožu je minuli vikend potekal turnir za državno prvenstvo v odbojki na mivki do 14 let v primorski regiji z Logatcem. Udeležilo se ga je sedem dvojic pri dekletih, pri fantih sta se na tekmovanje kot edina predstavnika prijavila Vasja Jeklin in Benjamin Mugerli.

Preberi več
Aleš Oblak

SLOVENKE JUTRI POTUJEJO V TARRAGONO

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se jutri odpravlja na sredozemske igre v Španijo. Na nastop na turnirju v Tarragoni se je naša izbrana vrsta pripravljala šest tednov, prvi obračun pa dekleta čaka že v soboto, ko se bodo pomerile z Alžirijo.

Preberi več
Aleš Oblak

SLOVENKE BOLJŠE ŠE OD STANFORDA

Slovenske odbojkarice so včeraj odigrale še predzadnjo pripravljalno tekmo pred odhodom na sredozemske igre v Tarragoni. V Mariboru so se srečale z ekipo ameriške univerze Stanford in se veselile zmage s 3:2 (18, 21, -31, -23, 11).

Preberi več
Aleš Oblak

KOVAČ OBJAVIL SPISEK ZA SVETOVNO PRVENSTVO

Selektor moške reprezentance Slobodan Kovač na pripravah za svetovno prvenstvo v Italiji in Bolgariji računa na 21 igralcev, ki jih je uvrstil na spisek. Na njem so vsi naši najboljši odbojkarji, poleg njih pa tudi igralci, ki so v letošnji evropski ligi nosili največje breme.

Preberi več
Aleš Oblak

ŠTALEKAR OSTAJA ZVEST CALCIT VOLLEYJU

Dvaindvajsetletni Korošec Sašo Štalekar bo tudi v prihodnji sezoni branil barve kamniškega Calcit Volleyja. Slovenskemu reprezentantu po koncu sezone ni manjkalo ponudb iz tujine, a 214 centimetrov visoki orjak slovenske lige se je odločil za podaljšanje sodelovanja s Kamničani.

Preberi več

KARMEN KOČAR SE VRAČA “DOMOV”

Slovenska odbojkarica in nekdanja reprezentantka Karmen Kočar se po osmih letih igranja v tujini vrača v Slovenijo. V sezoni 2018/19 bo okrepila vrste slovenskih prvakinj, Nove KBM Branik iz Maribora.

Preberi več
FIVB

ANA SKARLOVNIK IN TJAŠA KOTNIK DEVETI V BADNU

Slovenski odbojkarici na mivki, Ana Skarlovnik in Tjaša Kotnik, sta na turnirju svetovne serije v avstrijskem Badnu osvojili 9. mesto. V moški konkurenci sta Tadej Boženk in Danijel Pokeršnik turnir zaključila kot 13.

Preberi več
Aleš Oblak

SLOVENKE DVAKRAT BOLJŠE OD AMERIČANK

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v okviru priprav na sredozemske igre v Tarragoni v Mariboru odigrala dve pripravljalni srečanji proti ameriški univerzi Creighton. Naša dekleta so bila obakrat uspešnejša s 4:1.

Preberi več