Odbojkarska zveza Slovenije
Untitled Document

EVROPSKA SERIJA V ODBOJKI NA SNEGU KRANJSKA GORA

Kranjska Gora postaja tradicionalno prizorišče turnirjev evropske serije v odbojki na snegu. Najboljši evropski odbojkarice in odbojkarji na snegu so na Snežni plaži ob vznožju smučišča Kekec prvič gostovali leta 2017, leto kasneje pa se je na turnirju z uradnim nazivom CEV European Snow Volleyball Tour presented by Sberbak zbralo kar 34 dvojic iz 15 držav. 

Odlično organiziran kranjskogorski turnir tako postaja stalnica na evropskem koledarju tekmovanj na snežni podlagi, Odbojkarska zveza Slovenije pa z organizacijo evropske serije sledi smernicam Evropske odbojkarske konfederacije, ki ji je odbojko na snegu v zelo kratkem času uspelo dvigniti na visoko raven in v letu 2018 izpeljati tudi prvo evropsko prvenstvo.

EVROPSKA SERIJA KRAJ ZMAGOVALCI ZMAGOVALKE
2018 KRANJSKA GORA Jonas Schröder/Paul Becker (GER) Aleyna Vence/Bugra Eryildiz (TUR)
2017 KRANJSKA GORA Danijel Pokeršnik/Tadej Boženk (SLO) Anna Dostalova/Michaela Knoblochova (CZE)

 

V Kranjski Gori Odbojkarska zveza Slovenije v Kranjski Gori vsako leto organizira tudi brezplačno šolo odbojke na snegu, ki je leta 2018 privabila kar 139 otrok med 7. in 15. letom starosti.

Tudi sicer ima odbojka na snegu v Sloveniji lepo tradicijo, saj je prvi turnir, v organizaciji nekdanje odbojkarice Karmen Jakob Logar in Urbana Satlerja oz. promotorja Promina Sport, potekal že leta 2011 na Rogli, kasneje pa smo turnirje lahko spremljali še na Pokljuki in Krvavcu.