Odbojkarska zveza Slovenije
 
Asseco Resovia Rzesow

KLEMEN ČEBULJ OSTAJA NA POLJSKEM

Slovenski reprezentant Klemen Čebulj ostaja na Poljskem. Pogodbo s tamkajšnjim prvoligašem Asseco Resovio Rzeszow je podaljšal še za dve leti, do konca sezone 2022/23. Našega odličnega sprejemalca bomo tako še naprej spremljali v PlusLigi.

Preberi več
Aleš Oblak

ŽIGA ŠTERN V PRETEKLEM TEDNU DO TREH ZMAG

Slovenski reprezentant Žiga Štern je z ekipo Foinikas Sirou v preteklem tednu prišel do treh zmag v končnici grškega prvenstva. Klemen Čebulj je prvo sezono na Poljskem sklenil z zmago, Monika Potokar bo igrala v finalu grškega pokala.

Preberi več
MEVZA

DRUGI KROG KVALIFIKACIJ V SLOVENIJI

Maribor bo med 6. in 9. majem gostil drugi krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo deklet do 16. leta starosti. Slovenske odbojkarice se bodo za nastop na EuroVolleyju pomerile s Turčijo, Portugalsko in Avstrijo. Reprezentanca dečkov do 17 let se je na prvenstvo že uvrstila.

Preberi več
Matic Eržen/Aleš Oblak

ČEBULJ DO NOVEGA NAZIVA MVP

Slovenski reprezentant Klemen Čebulj si je v končnici poljskega prvenstva prislužil nov naziv najkoristnejšega igralca srečanja. V italijanskem prvenstvu Tine Urnaut in Jan Kozamernik z Milanom ostajata v boju za mesto, ki vodi v evropska tekmovanja.

Preberi več
Aleš Oblak

DEJAN VINčIć V FINALU NEMšKEGA PRVENSTVA

Dejan Vinčić se je z VfB Friedrichshafen prebil v veliki finale nemškega odbojkarskega prvenstva. Finale si je na Madžarskem, kjer se je v preteklem tednu izkazala tudi Tina Grudina, že zagotovila Sara Najdič (Fatum Nyiregyhaza), v Franciji pa je znova nase opozoril Alen Pajenk.

Preberi več
Aleš Oblak

NA GIULIANIJEVEM SEZNAMU 16 ODBOJKARJEV

Selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance Alberto Giuliani je objavil spisek 16 odbojkarjev, ki jih v letošnji sezoni čaka nastop v elitni Ligi narodov in na septembrskem evropskem prvenstvu. Izbrana vrsta bo s pripravami začela 2. maja v Ljubljani.

Preberi več
Aleš Oblak

CHIAPPINI OBJAVIL REPREZENTANčNI SPISEK

Slovenska ženska izbrana vrsta se bo na pripravah za letošnjo reprezentančno sezono zbrala 12. aprila v Kranjski Gori. Selektor Alessandro Chiappini je tako objavil tudi spisek odbojkaric, na katere računa na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo in v evropski ligi.

Preberi več
Aleš Oblak

EVA MORI V FRANCIJI DO NAZIVA MVP

Eva Mori je v soboto v Franciji za Vandoeuvre Nancy odigrala prvi prvenstveni obračun in si takoj prislužila naziv najkoristnejše igralke tekme. Tine Urnaut in Jan Kozamernik sta v italijanskem prvenstvu obstala v četrtfinalu.

Preberi več
Matic Eržen

TUJINA ALI DOMOVINA, 17. DEL – KLEMEN ČEBULJ

Eden najboljših slovenskih odbojkarjev, Klemen Čebulj, je v pogovoru za rubriko Tujina ali domovina razkril, da upa, da je pred njim še mnogo let igranja na tujem in da je letos že kar nekajkrat soigralcem na Poljskem plačal pico.

Preberi več
Aleš Oblak

VINčIć MVP, NAJDIčEVA DO POKALNE LOVORIKE

Slovenski reprezentanti in reprezentantke so v svojih klubih na zadnjih tekmah rednega dela prvenstev in tudi že v končnici znova pustili pečat. Dejanu Vinčiću je pripadel še en naziv MVP, Sara Najdič se je na Madžarskem veselila pokalne lovorike.

Preberi več