Odbojkarska zveza Slovenije
 
Aleš Oblak/Matic Eržen

TUJINA ALI DOMOVINA, 2. DEL – ALEN PAJENK

Danes v rubriki Tujina ali domovina predstavljamo Alena Pajenka, ki se je pred letošnjo sezono s Poljske preselil v Franciji. Srednji bloker pravi, da so ga s svojo vzgojenostjo pozitivno presenetili predvsem navijači na Poljskem.

Preberi več
Aleš Oblak

TOKRAT NASLOV MVP V ROKE TONčKU ŠTERNU

Slovenski odbojkarji so po Evropi pretekli konec tedna znova pokazali nekaj odličnih predstav. Med njimi izstopa nedeljska tekma Tončka Šterna v italijanskem prvenstvu. Naš korektor se je namreč zaustavil pri 31 točkah in si znova prislužil naziv najkoristnejšega igralca tekma.

Preberi več
FIVB/Aleš Oblak

SLOVENCI NA LESTVICAH šE NAPREJ VISOKO

Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je danes objavila novo lestvico, na kateri slovenski odbojkarji še naprej zasedajo 12. mesto, v evropski razvrstitvi pa naši fantje ostajajo na visokem 6. mestu. Dekleta na evropski lestvici najdemo na 14., na svetovni pa na 30. mestu.

Preberi več
Aleš Oblak

ČEBULJU TAKOJ PO VRNITVI NAZIV MVP

Novi koronavirus vpliva na državna prvenstva drugod po Evropi in na nastope slovenskih reprezentantov. Zaradi okužbe je bilo tri tedne prisiljeno počivati tudi moštvo Klemna Čebulja, ki pa se je takoj po vrnitvi na igrišča izkazal z nazivom najkoristnejšega igralca tekme.

Preberi več
FIVB

URNAUT GOST OKROGLE MIZE

Športno društvo Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani organizira okroglo mizo z naslovom Dvojna kariera vrhunskih športnikov- usklajevanje športa, študija in prostega časa. Dogodek bo potekal 17. novembra, ob 15. uri, v obliki videokonference. Gost bo tudi Tine Urnaut.

Preberi več
Aleš Oblak

V ITALIJI LE SLOVENSKI DERBI, VINčIć MVP

Slovenski odbojkarski reprezentanti in reprezentantke so imeli v tujih prvenstvih še bolj okrnjen razpored kot v minulih tednih, smo pa lahko v Italiji spremljali zanimiv slovenski derbi, v Nemčiji pa uspešen povratek Dejana Vinčića s Friedrichshafnom.

Preberi več
Aleš Oblak

VEčINA TEKEM TOKRAT ODPOVEDANIH

Pretekli teden je na evropskih igriščih igrala le peščica slovenskih odbojkarskih reprezentantov, saj je bilo veliko tekem zaradi novega koronavirusa prestavljenih. Znova se je najbolj izkazal Tonček Štern v dresu italijanskega prvoligaša Kioene Padova.

Preberi več
CEV

ŽIGA ŠTERN PRVENSTVO ODPRL Z ZMAGO

Slovenski odbojkarski reprezentanti in reprezentantke so bili minuli vikend v prvenstvih po vsej Evropi rezultatsko nekoliko manj uspešni kot v preteklih krogih, a so znova dokazali, da v svojih ekipah igrajo pomembne vloge.

Preberi več
Matic Eržen

SLOVENSKI REPREZENTANTI šE NAPREJ ODLIčNI

Slovenski reprezentanti in reprezentantke še naprej uspešno igrajo v svojih klubih v italijanskem, poljskem, turškem, francoskem, nemškem, grškem in madžarskem prvenstvu. Minuli teden se je še posebej izkazal Alen Pajenk v dresu Poitiersa.

Preberi več
Aleš Oblak

USPEšEN DEBI MONIKE POTOKAR

Slovenski reprezentanti in reprezentantke imajo za seboj uspešen vikend v tujih prvenstvih. Sezono v Grčiji je z zmago in zelo dobro predstavo odprla Monika Potokar, v Italiji se je z 22 točkami zopet izkazal Tonček Štern, Alen Pajenk je tokrat ostal brez tekme.

Preberi več