Odbojkarska zveza Slovenije
 
Aleš Oblak

TOKRAT NASLOV MVP V ROKE TONčKU ŠTERNU

Slovenski odbojkarji so po Evropi pretekli konec tedna znova pokazali nekaj odličnih predstav. Med njimi izstopa nedeljska tekma Tončka Šterna v italijanskem prvenstvu. Naš korektor se je namreč zaustavil pri 31 točkah in si znova prislužil naziv najkoristnejšega igralca tekma.

Preberi več
FIVB/Aleš Oblak

SLOVENCI NA LESTVICAH šE NAPREJ VISOKO

Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je danes objavila novo lestvico, na kateri slovenski odbojkarji še naprej zasedajo 12. mesto, v evropski razvrstitvi pa naši fantje ostajajo na visokem 6. mestu. Dekleta na evropski lestvici najdemo na 14., na svetovni pa na 30. mestu.

Preberi več
Aleš Oblak

TUJINA ALI DOMOVINA, 1. DEL – MONIKA POTOKAR

Pri Odbojkarski zvezi Slovenije predstavljamo novo rubriko Tujina ali domovina. V njej bomo reprezentante, ki so nastopali tako v domačih kot v tujih klubih, povprašali o izkušnjah iz domovine in tujine. Rubriko začenjamo z Moniko Potokar, ki trenutno igra v Grčiji za PAOK.

Preberi več
Aleš Oblak

DARJA ERžEN ODSLEJ ZA NEMšKI SC POTSDAM

Slovenska odbojkarica Darja Eržen bo kariero nadaljevala v Nemčiji, kjer bo igrala v dresu SC Potsdama, trenutno druge najuspešnejše ekipe v tamkajšnjem prvenstvu. Naša reprezentančna korektorica bo priložnost za dokazovanje najverjetneje dobila že ta vikend, na tekmi proti Muens

Preberi več
Aleš Oblak

ČEBULJU TAKOJ PO VRNITVI NAZIV MVP

Novi koronavirus vpliva na državna prvenstva drugod po Evropi in na nastope slovenskih reprezentantov. Zaradi okužbe je bilo tri tedne prisiljeno počivati tudi moštvo Klemna Čebulja, ki pa se je takoj po vrnitvi na igrišča izkazal z nazivom najkoristnejšega igralca tekme.

Preberi več
FIVB

URNAUT GOST OKROGLE MIZE

Športno društvo Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani organizira okroglo mizo z naslovom Dvojna kariera vrhunskih športnikov- usklajevanje športa, študija in prostega časa. Dogodek bo potekal 17. novembra, ob 15. uri, v obliki videokonference. Gost bo tudi Tine Urnaut.

Preberi več
Aleš Oblak

CHIAPPINI OBJAVIL SEZNAM REPREZENTANTK

Selektor ženske izbrane vrste Alessandro Chiappini je objavil seznam reprezentance, ki bo januarja v Latviji in Bosni in Hercegovini nastopila na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki ga bodo jeseni prihodnje leto skupaj gostile Srbija, Bolgarija, Romunija in Hrvaška.

Preberi več
Aleš Oblak

V ITALIJI LE SLOVENSKI DERBI, VINčIć MVP

Slovenski odbojkarski reprezentanti in reprezentantke so imeli v tujih prvenstvih še bolj okrnjen razpored kot v minulih tednih, smo pa lahko v Italiji spremljali zanimiv slovenski derbi, v Nemčiji pa uspešen povratek Dejana Vinčića s Friedrichshafnom.

Preberi več
Aleš Oblak

KVALIFIKACIJSKA TURNIRJA V LATVIJI IN BIH

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca bo kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2021 igrala januarja v Latviji in Bosni in Hercegovini. Naše odbojkarice, ki jih vodi Italijan Alessandro Chiappini, si bodo skušale zagotoviti tretji nastop na prvenstvih Stare celine.

Preberi več
Aleš Oblak

VEčINA TEKEM TOKRAT ODPOVEDANIH

Pretekli teden je na evropskih igriščih igrala le peščica slovenskih odbojkarskih reprezentantov, saj je bilo veliko tekem zaradi novega koronavirusa prestavljenih. Znova se je najbolj izkazal Tonček Štern v dresu italijanskega prvoligaša Kioene Padova.

Preberi več