Odbojkarska zveza Slovenije
Untitled Document

EVROPSKO PRVENSTVO ZA MOŠKE

 

Evropska odbojkarska zveza CEV je organizacijo evropskega prvenstva za moške 2019 dodelila Franciji, Sloveniji, Nizozemski in Belgiji. Euro Volley 2019, na katerem bo prvič nastopilo 24 reprezentanc, bodo prvič gostile štiri države, oba mejnika pa bosta pripomogla k še večji priljubljenosti odbojke v Evropi in njenemu nadaljnjemu razvoju.  

Evropsko odbojkarsko prvenstvo bo v Sloveniji potekalo prvič, obračune naše izbrane vrste pa bo moč spremljati v Areni Stožice v Ljubljani. Na Nizozemskem bodo odbojkarje gostili Amsterdam, Apeldoorn in Rotterdam, v Belgiji Antwerp in Bruselj, v Franciji pa Montpellier, Nantes, Toulouse in Pariz.

Število ekip, ki bodo imele pravico nastopa na evropskem prvenstvu, se je povečalo s 16 na 24, reprezentance pa bodo v uvodnem delu tekmovanja razdeljene v štiri skupine s po šestimi ekipami. Te se bodo med seboj pomerili po sistemu vsaka z vsako, v drugem delu prvenstva pa bodo na sporedu izločilni boji, osmina finala, četrtfinale, polfinale in finale.

Obračuni osmine finala in četrtfinala bodo potekali v vseh štirih državah gostiteljicah, polfinalni tekmi bosta v Sloveniji in Franciji, veliki finale bo v Parizu gostila Francija.

Slovenski odbojkarji bodo tako dobili priložnost, da bodo novo vrhunsko uvrstitev lahko lovili pred domačim občinstvom.

Evropsko prvenstvo 2019 se bo odvijalo med 12. in 29. septembrom. Več: www.eurovolley.cev.eu
Vstopnice na vseh Petrolovih servisih in na Eventim.si