Odbojkarska zveza Slovenije
 
OZS

ZAčENJA SE MLADINSKO PRVENSTVO

Odbojkarska klubska sezona se začenja z državnim prvenstvom za mladinke in mladince, ki ga bomo lahko spremljali že to nedeljo, 24. septembra, ko bo na sporedu 1. krog kvalifikacij. V boj za državni naslov se bo sicer podalo 45 ekip deklet in 22 ekip fantov.

Preberi več
OZS

TEčAJI ZA NOVE ODBOJKARSKE SODNIKE

Društva odbojkarski sodnikov vabijo na tečaje za mlade sodnike, ki jih organizirajo po Sloveniji. Tečajev se lahko udeležijo kandidati, ki so ali bodo v letu 2023 dopolnili 15 let.

Preberi več
OZS

ODBOJKARJI ZAčENJAJO OLIMPIJSKO MISIJO

Po osvojenem bronu na evropskem prvenstvu se je v sredo popoldne v Ljubljani znova zbrala moška odbojkarska izbrana vrsta. Pred njo je še tretji, zadnji izziv letošnje reprezentančne akcije, boj za vozovnico v olimpijski Pariz 2024.

Preberi več
OZS

ODPRT RAZPIS NLB ŠPORT MLADIM

NLB bo v okviru projekta NLB Šport mladim že devetič zapored podprl lokalne športne klube, ki s športnim izobraževanjem mlade na regionalni ravni spodbujajo h gibanju in zdravemu življenju, s tem pa prek športnih vrednot skrbijo za celostni razvoj mlade osebnosti.

Preberi več
VolleyballWorld

ODLIčNE SLOVENKE PROTI NEMKAM BLIZU ZMAGE

Slovenske odbojkarice so na četrti tekmi kvalifikacij za olimpijske igre po hudem boju z 2:3 (-17, 21, -20, 16, 12) izgubile s favoriziranimi Nemkami. Osvojena niza sta našim dekletom, ki jih nov obračun čaka v petek proti Tajski, prinesla prvo točko.

Preberi več
OZS

VRNITEV NA PRIPRAVE V ZNAMENJU SPREJEMOV

V sredo popoldne so se slovenski odbojkarji znova zbrali v Ljubljani, kjer bodo opravili še zadnje treninge letošnje akcije v domovino. Že v nedeljo jih čaka pot na Japonsko, kjer se bodo v Tokiu od konca tega meseca borili za vozovnico v olimpijski Pariz.

Preberi več
VolleyballWorld

SLOVENKE VZELE NIZ OLIMPIJSKIM PRVAKINJAM

Slovenske odbojkarice so na tretji tekmi kvalifikacij za olimpijske igre z 1:3 (-13, -13, 20,-13) izgubile z aktualnimi olimpijskimi prvakinjami Američankami, a so favoriziranim tekmicam odščipnile niz. Že v sredo naša dekleta čaka nov obračun, v Lodžu se bodo pomerile z Nemkami.

Preberi več
CEV

MOžIč NA EP DOSEGEL NAJVEč TOčK

V soboto je padel zastor nad letošnjim evropskim prvenstvom za odbojkarje. V Rimu so se naslova veselili Poljaki, Slovenci so tekmovanje zaključili na izvrstnem tretjem mestu.

Preberi več
OKS-ZŠZ

NAšIM ODBOJKARICAM NA KRETI ZLATO

Grška Kreta je med 9. in 16. septembrom gostila tretjo različico sredozemskih iger na plaži, na katerih so si slovenske paraodbojkarice Tija Vrhovnik, Barbara Kocmur in Lena Gabršček priigrale zlato odličje. Matjaž Majdič, Jaša Bartelj in Jordan Jakin so bili peti.

Preberi več
CEV

SLOVENKE V TOREK PROTI AMERIčANKAM

Slovenska ženska odbojkarska izbrana vrsta bo v torek igrala tretjo tekmo kvalifikacij za olimpijske igre. Tekmice naših deklet bodo Američanke, sicer aktualne olimpijske prvakinje in druga reprezentanca na svetovni lestvici.

Preberi več