Odbojkarska zveza Slovenije
 
Aleš Oblak, kolektiff

ZNANI NASPROTNIKI SLOVENK IN SLOVENCEV NA EP

Danes so v Neaplju izžrebali skupine za prihajajoče evropsko prvenstvo. Slovenke bodo skupinski del evropskega prvenstva igrale v Belgiji, Moška reprezentanca pa bo srebro branila najprej v Bolgariji.

Preberi več
CEV

ROPRET V NASLEDNJI SEZONI V SLOVITI PERUGII

Slovenski odbojkarski reprezentant Gregor Ropret je postal član enega najboljših klubov na svetu. V prihodnji sezoni bo namreč nosil dres italijanske Perugie, s katero je podpisal enoletno pogodbo.

Preberi več
CEV

SLOVENSKI REPREZENTANCI DOBILI NASPROTNIKE

Slovenska reprezentanca deklet do 17 let in izbrana vrsta fantov do 18 let bosta poleti nastopili na evropskih prvenstvih na Češkem in v Gruziji. S sedeža Evropske odbojkarske konfederacije so sporočili, da so zdaj znani tudi tekmice in tekmeci.

Preberi več
CEV

SLOVENCI ZA EP PRED DOMAČIMI NAVIJAČI

Slovenska moška reprezentanca do 20 let bo tretji krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo igrala v Mariboru. Naši mladi odbojkarji si bodo vozovnico za EuroVolley, ki bo septembra v Italiji, skušali priigrati v boju z Nizozemsko, Finsko in Španijo.

Preberi več
CEV

ZNANE GOSTITELJICE EVROPSKEGA PRVENSTVA 2023

S CEV so sporočili, da bodo evropsko prvenstvo za ženske skupaj gostile Belgija, Italija, Estonija in Nemčija. V boj za evropski prestol se bo tudi tokrat podalo 24 reprezentanc, Slovenke se bodo na svoj tretji EuroVolley skušale uvrstiti skozi letošnje kvalifikacije.

Preberi več
FIVB

LEBEDEW OBJAVIL SEZNAM REPREZENTANCE

Selektor slovenske moške reprezentance Mark Lebedew je objavil seznam odbojkarjev, na katere računa v letošnji sezoni elitne Lige narodov in na avgustovskem svetovnem prvenstvu. Na širšem spisku je 22 reprezentantov, tudi štirje novinci.

Preberi več
FIVB

NA SEZNAMU MARCA BONITTE 18 ODBOJKARIC

Selektor slovenske ženske odbojkarske izbrane vrste Marco Bonitta je predstavil seznam igralk, na katere računa v letošnji reprezentančni sezoni, ki jo bosta zaznamovala nastopa v srebrni evropski ligi in na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.

Preberi več
Marko Vanovšek

SLOVENKE BODO IGRALE NA EVROPSKEM PRVENSTVU

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca do 19 let se je uvrstila na evropsko prvenstvo, ki se bo konec avgusta začelo v Skopju. Naša dekleta so v Mariboru že v petek premagala Finsko, na današnji odločilni tekmi pa so bila s 3:0 (21, 14, 20) boljša še od Bolgarije.

Preberi več
CEV

SLOVENCI V TRETJI KROG KVALIFIKACIJ

Slovenski odbojkarji so bili za konec kvalifikacij za evropsko prvenstvo do 20 let v Jeglavi z 1:3 (-18, -17, 23, -14) boljši od gostiteljev. Naša vrsta se domov vrača z zmagama nad Romunijo in Latvijo ter s porazom proti Češki in bo tako julija morala v 3. krogu kvalifikacij.

Preberi več
CEV

SLOVENCI MORALI PRIZNATI PREMOČ ČEHOM

Slovenska reprezentanca do 20 let je morala na drugi tekmi kvalifikacij za Euro Volley do 20 let priznati premoč Češki, ki je bila uspešnejša z 1:3 (26:28, 25:19, 22:25, 23:25). Jutri bo naša vrsta igrala še proti Latviji.

Preberi več