Odbojkarska zveza Slovenije
 
OK Triglav Kranj

LEPA GESTA ODBOJKARJEV HIšE NA KOLESIH

Triglavani so sicer na ponedeljkovi tekmi proti OK Salonit Anhovo izgubili z 1:3 (22, -23, -14, -23), vendar bo navzočim bolj kot rezultat verjetno ostala v spominu zahvalna gesta domačega kluba za junake gorenjske zdravstvene ustanove Klinika Golnik.

Preberi več
Klemen Brumec

PETA TEKMA IN PETA ZMAGA V OSMIH DNEH

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi šestega kroga srednjeevropske lige v svoji dvorani premagali SK Zadrugo Aich/Dob s 3:1 (23, 20, -23, 22).

Preberi več
Aleš Oblak

TOKRAT NASLOV MVP V ROKE TONčKU ŠTERNU

Slovenski odbojkarji so po Evropi pretekli konec tedna znova pokazali nekaj odličnih predstav. Med njimi izstopa nedeljska tekma Tončka Šterna v italijanskem prvenstvu. Naš korektor se je namreč zaustavil pri 31 točkah in si znova prislužil naziv najkoristnejšega igralca tekma.

Preberi več
Aleš Oblak

MARIBORčANKE IZGUBILE, KAMNIčANKE NEPORAžENE

Nova KBM Branik je v 11. krogu Sportklub prve odbojkarske lige v petek gostila SIP Šempeter in zabeležila drugi poraz v letošnjem prvenstvu. Še naprej v ženskem delu prvenstva ostaja neporažen Calcit Volley.

Preberi več
Aleš Oblak

MARIBORčANKE IN ŠEMPETRANKE žE DANES

Sportklub prva odbojkarska liga se bo ta konec tedna nadaljevala s tekmami 11. kroga. Uvodno srečanje, tudi s prenosom na Sportklubu, bo pripadlo Novi KBM Branik in SIP Šempetru, ki se bosta pomerila danes, ob 18. uri.

Preberi več
Nova KBM Branik

NOVA KBM BRANIK V MEHURčKU V CARIGRADU

Odločitev Evropske odbojkarske konfederacije, da se tudi pokal CEV igra v tako imenovanem mehurčku, je vplivala tudi na razpored tekmovanja slovenskih podprvakinj, Nove KBM Branik, ki se bo s tekmicami, nemškim Dresdnerjem, pomerila v Carigradu.

Preberi več
FIVB/Aleš Oblak

SLOVENCI NA LESTVICAH šE NAPREJ VISOKO

Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je danes objavila novo lestvico, na kateri slovenski odbojkarji še naprej zasedajo 12. mesto, v evropski razvrstitvi pa naši fantje ostajajo na visokem 6. mestu. Dekleta na evropski lestvici najdemo na 14., na svetovni pa na 30. mestu.

Preberi več
Aleš Oblak

TUJINA ALI DOMOVINA, 1. DEL – MONIKA POTOKAR

Pri Odbojkarski zvezi Slovenije predstavljamo novo rubriko Tujina ali domovina. V njej bomo reprezentante, ki so nastopali tako v domačih kot v tujih klubih, povprašali o izkušnjah iz domovine in tujine. Rubriko začenjamo z Moniko Potokar, ki trenutno igra v Grčiji za PAOK.

Preberi več
CEV/Aleš Oblak

V EVROPSKIH POKALIH šE VSE SLOVENSKE EKIPE

Najboljše slovenske ekipe že z nestrpnostjo čakajo na tekme v evropskih pokalih, svojo sezono pa je z včerajšnjo zmago odprl Calcit Volley. Liga prvakov z ACH Volleyjem Ljubljana in Calcit Volleyjem se bo začela 8. decembra, ko bo prvi obračun igral tudi SIP Šempeter.

Preberi več
Aleš Oblak

DARJA ERžEN ODSLEJ ZA NEMšKI SC POTSDAM

Slovenska odbojkarica Darja Eržen bo kariero nadaljevala v Nemčiji, kjer bo igrala v dresu SC Potsdama, trenutno druge najuspešnejše ekipe v tamkajšnjem prvenstvu. Naša reprezentančna korektorica bo priložnost za dokazovanje najverjetneje dobila že ta vikend, na tekmi proti Muens

Preberi več