Odbojkarska zveza Slovenije
 
Aleš Oblak

MIRTA VELIKONJA GRBAC V ROMUNIJI Z ODLIKO

Slovenski reprezentanti so se v preteklih sedmih dneh znova zelo izkazali v tujih prvenstvih. Tine Urnaut je na drugi tekmi proti Tokyo Great Bears dosegel 31 točk, Lorena Lorber Fijok jih je v Grčiji prispevala 17, odlična pa je bila tudi Mirta Velikonja Grbac v dresu Lugoja.

Preberi več
OZS

MATEJ KöK V JUžNI KOREJI DOSEGEL 49 TOčK

Za slovenskimi reprezentanti je naporen teden nastopov v tujih prvenstvih, saj so marsikje odigrali po dva kroga državnega prvenstva. V Južni Koreji je z 49 točkami izstopal Matej Kök, na Japonskem jih je 20 dosegel Tine Urnaut, Rok Možič pa 19 v Italiji.

Preberi več
World ParaVolley

ODBOJKARICE SEDE IZ EGIPTA S 6. MESTOM

Slovenska ženska reprezentanca v odbojki sede je na svetovnem pokalu v Egiptu zasedla končno šesto mesto. V tekmi za 5. mesto so bile boljše Ukrajinke s 3:0 (20, 21, 21).

Preberi več
Aleš Oblak

ROK MOžIč BLESTEL S 30 TOčKAMI

Slovenski reprezentanti so pretekli teden in vikend znova uspešno nastopali v tujih prvenstvih. S 30 točkami se je na gostovanju na Siciliji izkazal Rok Možič, 21 jih je v Južni Koreji dosegel Matej Kök, Eva Zatković in Lorena Lorber Fijok pa sta jih dosegli po 17.

Preberi več
ParaVolley Europe

SLOVENKE V EGIPT PO VOZOVNICO ZA POI

Slovenska ženska reprezentanca v odbojki sede je odpotovala v Kairo, kjer jo v nedeljo čaka uvodna tekma svetovnega pokala. Naša dekleta bodo v Egiptu lovila tudi vozovnico za nastop na paralimpijskih igrah v Parizu.

Preberi več
VolleyballWorld

NA PARKETU PRVIč TUDI PLANINščEVA

Slovenski reprezentanti in reprezentantke so minuli konec tedna odigrali nove prvenstvene obračune. S 26 doseženimi točkami je tokrat navdušila Eva Zatković, na parketu pa smo prvič v novi sezoni lahko sledili tudi predstavi Saše Planinšec.

Preberi več
VolleyballWorld

PAJENK, ŠTERN IN ŠTALEKAR ZAčELI ZMAGOVITO

Pretekli konec tedna in ponedeljkov večer sta minila v znamenju prvih nastopov Alena Pajenka in Tončka Šterna v Grčiji ter Saša Štalekarja v Nemčiji v novi klubski sezoni. V njej na visoki ravni že igrajo preostali naši reprezentanti in reprezentantke.

Preberi več
Aleš Oblak

ZAčETEK NEKATERIH TUJIH PRVENSTEV

V Italiji se je začelo težko pričakovano odbojkarsko prvenstvo v Superlegi, v kateri bomo v tej sezoni spremljali tri slovenske reprezentante. Prve obračune so odigrali tudi na Poljskem in Japonskem, v Grčiji pa je svoj debi v tujih prvenstvih dočakala Lorena Lorber Fijok.

Preberi več
CEV

KVALIFIKACIJE ZA EUROVOLLEY žE PRIHODNJE LETO

Z Evropske odbojkarske konfederacije so sporočili, da se bodo kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2026 odvijale že prihodnje leto. V boj za nastop na EuroVolleyju se bodo podale tudi slovenske odbojkarice, medtem ko moški izbrani vrsti kvalifikacij ne bo potrebno igrati.

Preberi več
VolleyballWorld

KöK V KOREJI Z ODLIKO ZAčEL PRVENSTVO

Slovenski reprezentanti s svojimi klubi počasi začenjajo z nastopi v ligaških tekmovanjih. V sezoni 2023/24 jih bomo spremljali v Italiji, Grčiji, Nemčiji, Franciji, Romuniji in na Poljskem ter na Japonskem, Kitajskem in v Južni Koreji, kjer se je že dokazal Matej Kök.

Preberi več