Odbojkarska zveza Slovenije
 
Aleš Oblak

KVALIFIKACIJE ZA EP VENDARLE JANUARJA

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2021 vendarle ne bo igrala avgusta. Evropska odbojkarska konfederacija (CEV) je na predlog Odbojkarske zveze Slovenije in ob podpori Češke in BiH tekmovanje prestavila na januar.

Preberi več
FIVB/Aleš Oblak

ODBOJKARJI OSTAJAJO 12., DEKLETA NA 30. MESTU

Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je objavila novi lestvici. Slovenski odbojkarji še naprej ostajajo na visokem 12. mestu, Slovenke so ohranile 30. mesto.

Preberi več
CEV

CEV ODPOVEDAL KVALIFIKACIJE ZA EUROVOLLEY

Evropska odbojkarska konfederacija (CEV) je bila primorana odpovedati kvalifikacijske turnirje za evropska prvenstva v mlajših kategorijah. CEV bo v letošnjem letu tako izpeljala le evropska prvenstva (finala), na katera se bodo reprezentance uvrstile glede na lestvice.

Preberi več
CEV

ALEN ŠKET ZNOVA V TURšKEM PRVENSTVU

Slovenski reprezentant Alen Šket se vrača v Turčijo, svojo kariero bo nadaljeval pri tamkajšnjem prvoligašu, moštvu Afyon Belediye Yüntaş. 32-letni sprejemalec, ki je letošnjo sezono izpustil zaradi poškodbe kolena, je v Turčiji že igral za Fenerbahče in Halkbank iz Ankare.

Preberi več
Urad predsednika

BORUT PAHOR ODLIKOVAL ODBOJKARJE

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je moški odbojkarski reprezentanci Slovenije podelil državno odlikovanje, ki so ga evropski podprvaki prejeli za navdihujoče športne dosežke, uveljavljanje Slovenije na svetovnem športnem prizorišču in krepitev nacionalnega ponosa.

Preberi več
Aleš Oblak

LANA ŠčUKA PRVIč V MOčNEM TURšKEM PRVENSTVU

Slovenska reprezentantka Lana Ščuka bo v prihodnji sezoni igrala v dresu ene najmočnejših ekip turškega prvenstva, Yesilyurt SK iz Carigrada. 23-letna odbojkarica se v turško prestolnico seli iz Italije, kjer je minulo sezono igrala za A1-ligaša Pomi Casalmaggiore.

Preberi več
Aleš Oblak

TONčEK ŠTERN NAZAJ V NAJMOčNEJšO LIGO

Slovenski reprezentant Tonček Štern bo kariero nadaljeval v najmočnejši odbojkarji ligi, italijanski A1. Štiriindvajsetletni korektor bo v prihajajoči sezoni branil barve moštva Kioene Padova, v Italiji pa se bo tako pridružil Janu Kozamerniku in Janiju Kovačiču.

Preberi več
Aleš Oblak

DARJA ERžEN ODSLEJ V ITALIJANSKEM PRVENSTVU

Slovenska odbojkarska reprezentantka Darja Eržen bo kariero nadaljevala v Italiji. Naša korektorica, ki bo junija dopolnila 23 let, se iz grškega PAOK-a seli v Volley Soverato iz Kalabrije.

Preberi več
Matic Eržen

ŠTERN NAZAJ V GRčIJO PO NASLOV PRVAKA

Slovenski reprezentant Žiga Štern se vrača v Grčijo. Tamkajšnja zveza se je namreč odločila, da bo nadaljevala s prvenstvom, v okviru katerega se bodo najboljši klubi pomerili za naslov. Ob Belorusiji, Portoriku in Tajski je Grčija četrta država, ki bo prvenstvo nadaljevala.

Preberi več
ParaVolley Europe

EVROPSKO PRVENSTVO PRESTAVLJENO NA AVGUST

Slovenska moška reprezentanca v odbojki sede bi morala junija nastopiti na evropskem prvenstvu B divizije v Šempetru v Savinjski dolini. Z evropske zveze ParaVolley Europe, ki jo vodi Slovenec Branko Mihorko, so sporočili, da bomo tekmovanje spremljali od 21. do 24. avgusta.

Preberi več