Odbojkarska zveza Slovenije
 
Hellenic Volleyball Federation

POTOKARJEVA DO PRVE GRšKE LOVORIKE IN NAZIVA

Slovenska reprezentantka Monika Potokar je s svojim PAOK-om osvojila naslov pokalnih prvakinj Grčije. Za grškega prvoligaša je to prva tovrstna lovorika v klubski zgodovini, prvega naslova v petletni karieri na polotoku pa se je veselila tudi naša odbojkarica.

Preberi več
CEV

NOVA SPLETNA STRAN EVROPSKE ZVEZE

Evropska odbojkarska konfederacija ima novo spletno stran, na kateri lahko ljubitelji odbojke najdejo vrsto zanimivih vsebin, predstavljenih na interaktiven način, obiskovalcem strani pa so na voljo tudi informacije o tekmovanjih, napovedi, rezultati in raznovrsten material.

Preberi več
OZS

DAN čISTEGA šPORTA - PLAY TRUE DAY

Dan čistega športa je dan, namenjen promociji boja proti dopingu in širitvi ideje o čistem športu. Pobudo je v letu 2014 dalo 17 južnoameriških držav, ki so v sodelovanju z WADA in na podlagi Montevideo deklaracije 10. april razglasile za »Play True Day».

Preberi več
OZS

POZIV KOLEKTIVNIH PANOžNIH šPORTNIH ZVEZ

Hokejska, košarkarska, nogometna, odbojkarska in rokometna zveza smo na Vlado Republike Slovenije naslovile skupni poziv vezan na najnovejše predvidene spremembe pri izvajanju športnih programov.

Preberi več
CEV

NOV SKLOP SPLETNIH PREDAVANJ CEV

Evropska odbojkarska konfederacija (CEV) je v sklopu projekta CEV School Volleyball, v katerem že od leta 2018 sodeluje tudi Odbojkarska zveza Slovenije, pripravila nov sklop brezplačnih spletnih predavanj.

Preberi več
CEV

V LJUBLJANI OKTOBRA VSA ODBOJKARSKA SMETANA

Evropska odbojkarska konfederacija je organizacijo letošnje gala prireditve zaupala Odbojkarski zvezi Slovenije. Smetana evropske odbojke se bo 1. oktobra zbrala v Ljubljani in spremljala podelitev nagrad najboljšim odbojkaricam, odbojkarjem in trenerjem, evropska zveza pa bo izv

Preberi več
Osebni arhiv

V SLOVO: JANEZ STELE 1930 – 2021

V 91. letu starosti je umrl Janez Stele, nekdanji odbojkar Odbojkarskega kluba Kamnik, odbojkarski navdušenec in funkcionar, tudi prvi predsednik Odbojkarske zveze Slovenije v samostojni Sloveniji.

Preberi več
OZS

USTREZNO VRAčANJE V TRENAžNI PROCES

V nedeljo, 21. februarja, ob 17. in 18. uri, bosta v organizaciji OZS in strokovnjakov iz 2A Sports LAB potekali brezplačni spletni predavanje za trenerje in mlade odbojkarje, na temo smernic za vračanje v poln trenažni proces po epidemiji oz. pomenu telesne priprave pri mladih.

Preberi več
Aleš Oblak

DODATNA POJASNILA ODLOKA O šPORTU

Vlada RS je na svoji 57. redni seji 11. februarja 2021 sprejela Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov. Odlok začne veljati 13. februarja 2021, v uporabo stopi 15. februarja 2021. Na voljo so tudi dodatna pojasnila MIZŠ.

Preberi več
CEV

PO 126 LETIH ODBOJKA NAJBOLJ RAZVITA V EVROPI

Odbojka danes praznuje 126 let, prvič so jo namreč igrali 9. februarja 1895. Do danes se je ta četrta najbolj priljubljena panoga na svetu najbolj razvila v Evropi, kjer iz leta v leto podira mejnike.

Preberi več