Odbojkarska zveza Slovenije
 
Aleš Oblak

SLOVENSKI ODBOJKARJI žE OPOZARJAJO NASE

Slovenski reprezentanti in reprezentantke imajo za seboj uspešen teden v tujih prvenstvih po vsej Evropi. Rok Možič je bil odličen v vrstah Verone, Dejan Vinčić in Klemen Čebulj pa sta bila v tem krogu izbrana za najboljša igralca svojih moštev, Friedrichshafna in Asseco Resovie.

Preberi več
ParaVolley Europe

SLOVENKE V KEMERJU žE DO TRETJE ZMAGE

Slovenska reprezentanca v odbojki sede je na evropskem prvenstvu v Kemerju zmagala še tretjič, potem ko je z izjemno predstavo s 3:0 (17, 22, 23) odpravila Finsko. Naša moška izbrana vrsta pa je morala danes priznati premoč Rusiji, paralimpijski podprvaki so bili prepričlj

Preberi več
EuroParaVolley

ZA ZAčETEK EP ZMAGA IN PORAZ

V Turčiji je danes potekal prvi dan evropskega prvenstva v odbojki sede, ki je slovenski reprezentanci prinesel eno zmago in en poraz. Naša dekleta so v Kemerju s 3:0 (13, 11, 19) premagala Hrvatice. S Hrvaško vrsto so se pomerili tudi naši fantje in izgubili z 0:3 (13, 9, 18).

Preberi več
Aleš Oblak

SLOVENSKI REPREZENTANTI VEčINOMA žE V POGONU

Minuli vikend smo lahko spremljali začetek sezone v večini najmočnejših lig po Evropi. Na delu je bilo že kar nekaj slovenskih reprezentantov in reprezentantk, preostali bodo priložnost za dokazovanje dobili ta vikend.

Preberi več
FIVB

SLOVENCI V UFI NAJPREJ PROTI NEMčIJI

Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je objavila razpored tekem svetovnega prvenstva, ki ga bo med 26. avgustom in 11. septembrom prihodnje leto gostila Rusija. Slovenski odbojkarji bodo skupinski del tekmovanja v Ufi odprli z obračunom proti Nemčiji, vstopnice so že naprodaj.

Preberi več
CEV/Aleš Oblak

SLOVENSKI ODBOJKARJI 4. NA EVROPSKI LESTVICI

Moška odbojkarska reprezentanca na evropski lestvici prvič zaseda visoko 4. mesto. Naši odbojkarji so po osvojenem srebru na evropskem prvenstvu napredovali za tri mesta in zaostajajo le še za Poljsko, Srbijo in Italijo. Naše odbojkarice so v evropski razvrstitvi na 23. mestu.

Preberi več

ZAčENJAJO SE TUJA PRVENSTVA Z REPREZENTANTI

V soboto se s tekmami 1. kroga začenja slovensko odbojkarsko prvenstvo, počivali pa ne bodo tudi nekateri slovenski reprezentanti in reprezentantke, ki jih bomo v letošnji sezoni lahko spremljali v klubih po vsej Evropi.

Preberi več
FIVB

SLOVENSKI ODBOJKARJI DOBILI NASPROTNIKE ZA SP

Rusija bo gostiteljica naslednjega svetovnega odbojkarskega prvenstva, ki bo potekalo med 26. avgustom in 11. septembrom in na katerem bo nastopila tudi Slovenija. Naša izbrana vrsta bo skupinski del igrala v Ufi, žreb pa ji je namenil obračune s Francijo, Nemčijo in Kamerunom.

Preberi več
CEV

ROPRET NAJBOLJšI PODAJALEC EUROVOLLEYJA

Slovenski reprezentant Gregor Ropret je po mnenju ljubiteljev odbojke z vsega sveta najboljši podajalec evropskega prvenstva, na katerem so naši odbojkarji osvojili srebrno odličje. Ropret je s svojimi predstavami prepričal največ obiskovalcev spletne strani CEV.

Preberi več
Aleš Oblak

SLOVENSKI ODBOJKARJI NA SVETOVNEM PRVENSTVU

Mednarodna odbojkarska zveza je potrdila 24 reprezentanc, ki bodo prihodnje leto nastopile na svetovnem prvenstvu v Rusiji. V boj za svetovni prestol se bo podala tudi slovenska izbrana vrsta, ki se je med svetovno elito prvič preizkusila leta 2018 in osvojila 12. mesto.

Preberi več