Odbojkarska zveza Slovenije
 
CEV

SLOVENKE ZLATO EVROPSKO LIGO ZAČELE Z ZMAGO

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je Zlato evropsko ligo v Rakvereju začela z zmago. Naša dekleta so bila z 0:3 (-23, -18, -18) boljša od gostiteljic Estonk. V soboto se bodo naše odbojkarice pomerile še z Ukrajinkami.

Preberi več

SLOVENSKE ODBOJKARICE NA MIVKI V POLFINALU

Slovenske odbojkarice na mivki so se v kvalifikacijah za olimpijske igre, ki se odvijajo skozi Pokal narodov v Litvi, uvrstile v polfinale. Naša dekleta so najprej z 2:0 v zmagah odpravila Slovakinje, nato pa so bila po zlatem nizu uspešnejša še od favoriziranih Avstrijk.

Preberi več
Aleš Oblak

SLOVENKE ZA UVOD PROTI ESTONKAM

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je prispela v Rakvere, kjer bo v petek in soboto igrala uvodni tekmi Zlate evropske lige. Prve tekmice Slovenk bodo gostiteljice Estonke, dan zatem pa se bodo naša dekleta pomerila še z Ukrajinkami.

Preberi več
ŠIM

FINALE DRŽAVNEGA PRVENSTVA V NOVEM FORMATU

Odbojkarska zveza Slovenije bo v soboto, 18. maja, v Ljubljani v sodelovanju s Plazma Športnimi igrami mladih izpeljala finalni turnir državnega prvenstva v kategoriji starejših deklic in dečkov.

Preberi več
Aleš Oblak

SLOVENSKI ODBOJKARJI NA MIVKI V BOJ ZA PARIZ

Slovenska reprezentanca v odbojki na mivki bo med 17. in 20. majem nastopila v Pokalu narodov oz. v kvalifikacijah za olimpijske igre v Parizu. Naše odbojkarice čakajo nastopi v Vilni, odbojkarji se bodo s tekmeci merili v Hamburgu.

Preberi več
Jože Golob/Tjaša Žagar

NOVA NOVICA

Minuli vikend je odbojkarsko društvo Veterani Slovenija v Braslovčah skupaj z Občino Braslovče in tehnično pomočjo domačega odbojkarskega kluba ŽOK Braslovče organiziralo 3. mednarodni turnir veteranov v odbojki.

Preberi več
OK i-Vent Maribor

MIHA CAFUTA SE VRAČA V MARIBORA

OK i-Vent Maribor je pred novo sezono predstavil prvo okrepitev, Miho Cafuta, ki je v sezonah 2020/21 in 2021/22 že nosil dres mariborskega kluba in z njim tudi osvojil naslov državnega prvaka ter igral v ligi prvakov. Zadnjo sezono je bil član Alpacem Kanala.

Preberi več
Aleš Oblak

ODBOJKARJI ZAČELI ZADNJI TEDEN PRIPRAV NA VNL

Pred slovenskimi odbojkarji je drugi in s tem tudi zadnji teden priprav na elitno ligo narodov, v kateri bodo prvi obračun igrali že 22. maja v Antalyji, ko bodo njihovi tekmeci Nizozemci. V našem taboru se na uvodne obračune že pospešeno pripravljajo.

Preberi več
Klubi

RAVENČANI DRŽAVNI KADETSKI PRVAKI

Odbojkarji Fužinarja Sij Metala Ravne so kadetski državni prvaki za sezono 2023/24. Mladi Ravenčani so si zlato odličje zagotovili s finalno zmago s 3:1 nad OK i-Vent Mariborom. Tretje mesto je šlo v roke SIP Šempetru, ki je v boju za bron odpravil Alpacem Kanal.

Preberi več
OZS

KöK OSTAJA V KOREJI, BRAČKO V FRANCIJO

Slovenski odbojkarski reprezentant Matej Kök ostaja v Južni Koreji, kjer se je iz vrst Seoul Woori Card Woori Wona preselil v ekipo Samsung Blue Fangs iz Daejeona. Na tuje se prvič podaja tudi Rok Bračko, ki se bo v Paris Volleyju pridružil Niku Mujanoviću.

Preberi več