Odbojkarska zveza Slovenije
 
CEV

SLOVENSKE ODBOJKARICE šE DO TRETJE ZMAGE

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na tretji tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo nanizala še tretjo zaporedno zmago. Potem, ko so naša dekleta dvakrat slavila nad Avstrijo, so tokrat v gosteh s 3:0 (17, 12, 23) premagala še Gruzijo.

Preberi več
CEV

SLOVENKE šE DO DRUGE ZMAGE NAD AVSTRIJO

Slovenska izbrana vrsta se je na drugi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Gradcu veselila izjemno pomembne zmage. Naša dekleta so bila po dveh urah in pol boja od Avstrijk boljša z 2:3 (-17, 14, -19, 27, -9). Naslednje srečanje jih čaka 27. avgusta v Tbilisiju.

Preberi več
Aleš Oblak

SLOVENCI PRVIč ZBRANI POD TAKTIRKO LEBEDEWA

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v Ljubljani začela s pripravami na letošnjo reprezentančno sezono, ki varovancem novega selektorja Marka Lebedewa prinaša nastop v Ligi narodov in domače svetovno prvenstvo.

Preberi več
CEV

SLOVENCI PROTI RUSOM KLONILI PO PETIH NIZIH

Mladi slovenski odbojkarji so na evropskem prvenstvu do 17 let po treh zaporednih zmagah doživeli prvi poraz. Po hudem boju so bili od njih z 2:3 (19:25, 25:23, 18:25, 25:23, 13:15) boljši Rusi. Jutrišnji tekmec naše vrste bo Latvija.

Preberi več
CEV

SLOVENCI V TIRANI PREMAGALI TUDI TURKE

Slovenska moška reprezentanca do 17 let je na drugi tekmi evropskega prvenstva v Tirani zabeležila drugo zmago. Potem, ko so naši fantje včeraj s 3:0 slavili nad Albanijo, so bili danes s 3:0 (22, 26, 22) uspešnejši še od Turčije. Jutri je na vrsti obračun z Belgijo.

Preberi več
CEV

ITALIJANKE ZA UVOD V EP PREMOčNE

Slovenska reprezentanca je morala na uvodni tekmi evropskega prvenstva do 17 let priznati premoč Italiji. Aktualne evropske podprvakinje so bile boljše z 1:3 (-26, 16, 22, 15). Našo izbrano vrsto nov obračun čaka že jutri, ko se bodo v Podgorici srečale s Turčijo.

Preberi več
Aleš Oblak

V LJUBLJANI FILATELISTIčNA RAZSTAVA O EP

Ljubljanska Mestna hiša je gostila uradno odprtje filatelistične razstave, ki razkriva zgodovino EuroVolleyja, vse od prvega prvenstva leta 1948 v Rimu do leta 2019. Branko Maček, avtor razstave, zbira znamke od ranega otroštva.

Preberi več
FIVB

SPOZNAJTE NASPROTNIKE: RUSIJA

Ruska reprezentanca je brez dvoma najbolj zvezdniška zasedba, ki prihaja v Ljubljano v okviru skupine C letošnjega EuroVolley-ja. Rusi so namreč aktualni evropski prvaki in zmagovalci elitne lige narodov.

Preberi več
CEV

SLOVENKE NA DRUGI TEKMI KLONILE PROTI BELGIJI

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je morala na drugi tekmi evropskega prvenstva na Poljskem priznati premoč Belgiji. Po slabem uvodu v srečanje so naša dekleta dvignila raven igre, a so tekmice na koncu vseeno prišle do prepričljive zmage s 3:0 (13, 21, 20).

Preberi več
Intime photography

SLOVENCI NA PRVI TEKMI USPEšNEJšI OD GRKOV

Na prvi pripravljalni tekmi z reprezentanco Grčije so slovenski odbojkarji v Kalamatiju slavili s 3:1 (-18, 21, 24, 20). S 15 doseženimi točkami sta se v našem taboru najbolj izkazala Alen Šket in Mitja Gasparini.

Preberi več